Technics SL-PG 360A CD játszó, a nagyágyú!
Elmerengtem, vajon melyik lehet a legjelentéktelenebb, mára az érdeklődés perifériájára szorult hifi egység, amivel egyáltalán nem érdemes foglalkozni. Szeretném bemutatni a listám első helyezettjét, a Technics belépő szintű CD játszóját 1994-ből.
Tovább olvasom >
Első fejezet a CD játszás hattyúdalához
Nem áll szándékomban részletesen bemutatni a szerepet játszó CD-ket, - hiszen sok minden adatot találhatunk róluk a világhálón, - hanem most inkább elemezném az egymáshoz való viszonyukat, mégpedig hangbeli képességeiken keresztül. Huszonöt lejátszót egymásnak ereszteni és értelmezni a produkciójukat emberes faladat, amire egy kis bevezetővel illik készülni...
Tovább olvasom >
Második fejezet a CD játszás hattyúdalához
A futóművek képességeinek vizsgálatára még csak-csak találtunk elfogadható indokot. A digitális információra éhes világunk kielégítése miatt az adat tovább él, még, ha maga a lemez fokozatosan háttérbe is szorul. A teszt egyik levonható tanulsága volt: az adat nem változott, a zene mindig ugyanaz a zene maradt, de minden futóműnél más hangzású lett. A CD előbb – utóbb, így vagy úgy, lassan eltűnik, az okokat, azt hiszem, nem szükséges részleteznem.
Tovább olvasom >
« 1 »