Horn Distribution - Bemutatjuk

A hazai, audio termékekkel foglalkozó cégeket bemutató sorozatunkban most a Horn Distribution-ról írunk. Kubik Zsolt kereskedelmi igazgatóval találkoztunk a cég bemutatótermében, a Denon Márkaboltban, ahol Zsolt bemutatta nekünk a céget és mesélt a hifi hőskoráról is.

A Horn Distribution (HU) Kft. 2009 óta van jelen a magyar piacon. Anyacégünk, a Horn Distribution S.A. 1991-ben alakult Lengyelországban minőségi, prémium audio és video termékek forgalmazására - melyet a lelkesedés és a kiváló hangminőségű zene iránti szeretet vezérelt. Az ő szemléletükkel és stabil hátterükkel működünk Magyarországon, kihasználva az anyacég erős pozícióját az európai piacon. A csak kishazánkban működő cégekhez képest így sokkal nagyobb raktárkészletet és stabilabb termék elérhetőséget tudunk biztosítani a partnereink és a vásárlóink számára.

A Horn Distribution-nak van leányvállalata még Svájcban, Csehországban és Litvániában is. A cég nagy méretének köszönhetően számos versenyképes ajánlatot kap a beszállítóitól is, melyeket továbbítva a vásárlóink felé igen jó árakkal tudunk sokszor előállni, illetve lekövetjük a más nyugat-európai piacokon érvényes ajánlatokat is.

Naim Focal

A magyar piacon - hasonlóan a lengyelhez - számos prémium home audio márkát képviselünk, a teljesség igénye nélkül megemlíteném a legismertebbeket: Denon, Marantz, DALI, Focal, Canton, NAIM, Polk Audio, Wharfedale, Q Acoustics, QED. (Autóhifivel is foglalkozik a cég, ott is két ismert audiofil minőségű márkát forgalmazunk: az Alpine-t és a Focal-t.) Ezek a világmárkák adják a választékunk gerincét és a forgalmunk oroszlánrészét is.

A cég fő tevékenysége a nagykereskedés, így az általunk forgalmazott audio termékek megtalálhatóak az ország minden pontján, ahol a szakképzett kiskereskedő partnereinknél meg lehet hallgatni, ki lehet próbálni, illetve meg is lehet vásárolni azokat. Annak érdekében, hogy az általunk forgalmazott márkáknak megfelelő szakmai és marketing hátteret biztosítsunk, illetve az országban azok legszélesebb választékát is meg tudjuk mutatni az audio rajongók számára, 2013-ban megnyitottuk a DENON márkaboltot, mint cégünk bemutatótermét a budapesti Allee bevásárló központban (itt találkoztunk beszélgetésünk alkalmával is).

A Denon Márkabolt (Denon Store) cégünk kiskereskedelmi hálózatának a budapesti pontja. Számos Denon Store üzletünk van Lengyelországban, emellett van boltunk Litvániában (Vilnius) és Csehországban (Prága) is. A koncepció mindenhol hasonló: a bevásárlóközpontok forgalmába becsempészni egy kis audio kultúrát, ami nem kis kihívás a mai rohanó világban. De mi hisszük, hogy az új, fiatal generációk számára ez egy megfelelő hely arra, hogy találkozhassanak a manapság divatos, de azért minőségi fejhallgatókkal, bluetooth hangszórókkal, illetve ezekről továbblépve a wifi hálózatos audio eszközökkel, illetve hangprojektorokkal is. A következő lépcsőt pedig a hifisták számára kötelező hifi és házimozi komponensek jelentik. Manapság szinte az összes elektronikai márka támogatja a zenehallgatás új formátumát, a hálózati zenelejátszás lehetőségét. Ebben az elektronikáink, a Denon, Marantz és a Naim is az élen járnak. Aki csak egy olyan mini hifi rendszert keres, amin FM rádiót, CD lemezt, vagy internet rádiót, illetve online streamelt zenét (Spotify, Deezer, vagy Tidal) szeretne hallgatni, emellett szeretné azt, hogy a készülékén még  a TV/mozi hangját is kihangosítsa a lehető legjobb minőségben, akkor nálunk a legjobb helyen jár.

Denon bemutatóterm Allee

Emellett számos lehetőséget tudunk mutatni a modern, okostelefonról vezérelhető, az okosotthonok világát megidéző multiroom (több zónás) audio rendszerek kiépítésére, de természetesen a hagyományos hifi és high end rajongók számára is vannak rendszereink, melyeket meg is lehet hallgatni a bolt behallgató demó szobájában. Szóval ami az audióval, a zenehallgatással kapcsolatosan szóba kerülhet, azt nálunk mind ki lehet próbálni itt a Denon Márkaboltban.Csapatunk szakképzett kollégákból áll, akik szaktanácsot tudnak adni a vásárlók számára, illetve szívesen meg is tervezik az otthoni hangrendszereket az egyéni igények szerint - átsegítve a vásárlókat az audio rendszerek sokrétű buktatóin.

Ezután még elbeszélgettünk Zsolttal azokról az időkről is, amikor a Hifi Magazin a virágzását élte. Már a kilencvenes évek legeleje óta audio termékek értékesítésével foglalkozik, így ő is felidézett néhány, mai szemmel érdekes történetet a hifi hőskorából:

"Emlékszem, amikor elkezdtem hifi termékekkel foglalkozni, akkor az ország talán egyetlen demó szobájával rendelkező hifi szaküzletében dolgoztam. Akkor ébredezett a hifi kultúra Magyarországon. A hiánygazdaságból - az Orion, Videoton és Unitra egyeduralom utáni korszak kezdetén - elkezdtek beáramlani az akkor csodaszámba menő "nyugati" audio márkák. Mi pont ezeket importáltuk és értékesítettük. Naphosszat demóztuk a termékeket, a vásárlók egymásnak adták a demó szobánk kilincsét.

Volt is néhány sláger termék. Emlékszem az egyik polc hangsugárzó modell olyan népszerű volt és annyira betalált a magyar piacon, hogy abból nem tudtunk eleget hozni. Mikor megérkezett egy-egy szállítmány akkor a vásárlók már gyülekeztek a boltban, hogy nehogy lemaradjanak róla. Még a teherautó lepakolásában is segítettek néhányan, hogy gyorsabban végezzünk és mielőbb vihessék haza a hiánycikk álom hangfalukat. Olyan is előfordult, hogy a teherautó számára nem tudtunk foglalni parkolóhelyet, a sofőr 3-4 kör után feladva megállt az utca közepén (egyirányú utca a Nagykörútra) és a forgalmat blokkolva rakodtuk le a szállítmányt - szintén a vásárlók is beszálltak. Még a rádió is bemondta az esetet a közlekedési hírekben. Talán a nagyobb létszámunknak köszönhetően nem vertek meg az autósok minket akkor...

Marantz 8006

Marantz PM8006 erősítő és ND8006 hálózati zenelejátszó CD és DAC

Hosszú várólisták voltak számos modellre, így mindenki résen volt, nehogy lemaradjon és várni kelljen még a következő hangfal szállítmányig. Végül persze előbb-utóbb mindenki megkapta amire várt. Ma is vannak természetesen népszerű modellek és lelkes vásárlók, de a kereskedelem talán már egy kicsit rendezettebbül működik azóta.

Emlékszem, amikor megjelentek az első Denon és Marantz Dolby Surround erősítők. Ez volt a házimozi születésének az ideje. Akkor még a sztereó VHS videómagnó volt a műsorforrás és hihetetlennek tűnt a sokcsatornás hanganyag elrejtése és dekódolása a kazettáról. Rögtön meg is osztotta ez az audio rajongókat két nagy táborra: a zenerajongó és csak sztereó készülékeket elfogadó hifi rajongókra és az 5.1-es otthoni moziszobákat tervezgető, filmgyűjtő mozirajongókra. Azt hiszem, hogy ez a mai napig így is maradt, de az akkori éles elhatárolódás mára már nem ilyen észrevehető. Nyilván ez köszönhető a mai készülékek sokoldalúságának is. Számos sztereó erősítőn van már csatlakozási lehetőség a TV-hez, illetve talán pont a Denon és a Marantz gyárt olyan a házimozi erősítőket, melyek a legjobb kompromisszumot nyújtják a zenekedvelő mozirajongók számára is. Az köztudott, hogy egy házimozi receiver - a beltartalom, a csatlakozók, a különféle mozi panelek és dekóderek miatt - már csak a költségvetési oldal felől közelítve sem lehet képes egy hasonló árkategóriás sztereó erősítő hangminőségére zenehallgatáskor. De azért jó komromisszumok szerencsére léteznek. Mint ahogy a felhasználók körében is elvárás az, hogy a sztereó készülék ugyanúgy kiszolgálja a mozi filmek hangzását, illetve a házimozi erősítővel is sokan szeretnének zenét hallgatni. Szerencsére a forgalmazott márkáink ezeket az elvárásokat teljesítik."

www.horndistribution.hu

www.denonmarkabolt.hu