40 éves a Hifi Magazin!

Ezt is megértük. Egyrészt gratulálunk hozzá Darvas Lászlónak és munkatársainak, másfelől a világ még mindig egyben van és zeneszeretők, hifisek is vannak. Innentől van aktualitása mindannak, amit a Hifi Magazin irányelvként a kezdetektől megfogalmazott, illetve jórészt megalapozta a magyar audio kultúrát.

Ugye, az első példány megjelenése 1979 őszén volt. Vannak még, akik nosztalgiával emlékeznek vissza azokra a különleges alkalmakra, amikor megjelent egy-egy új szám. Emlékeik számomra is megidézik azokat az alkalmakat, amikor az újságos idejekorán való zaklatása, mentséget talált a hifi iránti szenvedély tükrében.

Néhány dolog, amit szeretnék megemlíteni az új Magazinnal kapcsolatban. Az első online megjelenés időpontját szerettük volna ehhez a jeles évfordulóhoz igazítani, mintegy megünnepelve azt. A Magazin ez idáig demo verzióban működött, csak a tesztközönség számára elérhető módon. Támogatásukért ezúton is szeretnék köszönetet mondani, és a munkáért is mindazoknak, akik a Magazin megvalósulásában közreműködnek. Most már elérhetőek vagyunk, így ez úton köszöntök mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.  Köszönettel vesszük az észrevételeket és ötleteket is, amit a hifimagazin.net@gmail.com levelezési címre várunk.

Terveink szerint a tartalom ciklikusan, egy évben háromszor fog megjelenni, ebben is igazodva a hagyományokhoz. Ez alól kivétel lesz egy-egy kifejezetten aktuális esemény beszámolója, vagy egyéb, az Audio kultúra rovat keretébe tartozó cikk. Ide tartozik még a Kérdéses válaszok és a Böngésző rovat is, de ez utóbbi elindulására egyelőre még várni kell. (A kérdéseket szintén a fenti e-mailcímre várjuk.)

Elérhetőek leszünk offline, a hagyományos papíralapú megjelenési formában is, azok kedvéért, akik szívesen lapozgatnák a tartalmat. Az első szám megjelenése várhatóan szeptemberben lesz, a részletekkel a későbbiekben jelentkezem.

A munkatársak nevében is kívánok jó olvasást és szórakozást az elkövetkezőkben az új Hifi Magazinhoz.